Associació de Veïns de Vallparadis

NOTICIES RECENTS DE LA NOSTRA ENTITAT:L’INCENDI DE LA CASA OCUPADA INDIGNE ELS VEÏNS DE VALLPARADIS:A la matinada del dissabte dia 28 d’abril es va produir un nou incendi a la casa ocupada, situada al carrer de Salmerón, 78, al barri de Vallparadís. El foc va cremar el menjador i tota la segona planta d’aquest habitatge posant, un cop més, en perill la seguretat dels nostres veïns.


El Sistema d’Emergències Mèdiques va haver d’evacuar a dues persones, lleus per inhalació de fum, a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa. En l’extinció van treballar cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat. L’edifici té dues plantes, i la part afectada per l’incendi, ha estat la planta superior, on hi havia les dues persones dormint. Les flames han estat tan intenses, que han posat en perill els habitatges del costat. Els Bombers van rebre l’avís a la 1,37 de la matinada, i van evacuar els veïns dels immobles adjacents.


Recollida de Signatures dels Veïns:


La junta directiva de l’Associació de Veïns de Vallparadís ha començat a recollir signatures dels veïns i veïnes del barri per tal de denunciar aquest fet als propietaris d’aquest habitatge, SOLVIA i aconseguir, que el Ajuntament de Terrassa i el jutjat de Terrassa posi fí en aquest mal somni que estan vivint els veïns del barri de Vallparadís gairebé tres anys.


Els veïns ja no podem aguantar més aquesta situació i menys posar en perill la nostra vida i el benestar dels nostres fills.


En Josep Pou Esquius com a president de l’entitat, ha tingut diverses reunions amb el director del Banc de Sabadell, donat que portem més de dos anys lluitant contra l’incivisme dels ocupants. Males olors, sorolls a la nit, baralles contínues, incendis, etc.


El director de l’entitat, en tot moment a donat suport a la causa i ha intentat conversar amb els responsables de SOLVIA gestora de l’immoble. Però malauradament SOLVIA mai s’ha posat en contacte amb els veïns i veïnes afectats i tampoc amb l’Associació de Veïns de Vallparadis.


Donada la inquietud dels veïns i veïnes en vers les cases ocupades en el nostre barri, el passat dimarts dia 10 d’octubre de 2017, la junta directiva de l’Associació de Veïns i els veïns afectats es varen reunir amb l’antiga regidora la Sra. Lluïsa Melgares i diversos tècnics de la Policia Municipal per tal de posar solució aquest tema.


La Regidora es va comprometre a reunir-se amb els propietaris de les finques per tal d’accelerar el procés de desallotjament de les cases ocupades. També va demanar signatures dels veïns afectats per tal de crear una comissió de seguiment formada per la junta directiva del barri, tècnics de l’Ajuntament de Terrassa i dos veïns afectats.


Es per aquest motiu que els veïns reclamem una reunió urgent amb SOLVIA i els responsables actuals del tema a l’Ajuntament de Terrassa, per posar punt final i evitar mals majors.
ASSEMBLEA GENERAL DE L'ANY 2018:


Tot seguit l'article 11 dels nostres estatuts el passat dijous dia 6 d'abril del 2018 es va reunir l'assemblea general de la nostra entitat a les set de la tarda en primera convocatòria i a dos quarts de vuit en segona convocatòria. Tal com indiquen els nostres estatuts el secretari va començar la reunió llegint l'orde del dia i l'última acta realitzada, la qual va ser aprovada per una unanimitat. Tot seguit, el tresorer va exposar les comptes de la nostra entitat en data 31/12/2017 i les comptes de l'última festa major del barri, les quals varen ser aprovades per unanimitat. A continuació, el president va donar comptes de totes les activitats realitzades durant els últims 4 anys del seu mandat i va donar les gràcies a tots els assistents per haver-li donat suport durant aquests anys com a president d’aquesta entitat. L'assemblea va acabar reelegint en Josep Pou Esquius com a president de la nostra entitat per un període de 4 anys més.
PROJECTE ARBRE:


Donat que d'es de les associacions volem impulsar l'educació i el civisme en tots els nens i nenes de la nostra ciutat, el passat dimecres dia 7 de març del 2018 vàrem celebrar la festa "UN ARBRE PER UNA BONA INFÀNCIA".


Aquest projecte està basat en:


Ensenyar als nostres infants que sense els arbres els humans no podríem viure, ja que ells són els que ens aporten l'aire pur, l'aigua neta i la natura.Tal com defineix el triangle de la vida (aire, aigua i boscos).


La festa va consistir en què les associacions de Vallparadis, Plaça Catalunya - Escola Industrial i Barri Universitari - Cementiri Vell, conjuntament amb els alumnes de les escoles Santa Teresa de Jesús, Liceo Egara i Ramón i Cajal varen plantar tres arbres en la nostra ciutat. L'arbre de Vallparadís és una Magnòlia i els alumnes de l'Escola Santa Teresa de Jesús el varen plantar en la Plaça dels Museus tot just al costat del Museu Tèxtil de Terrassa. L'arbre de Plaça Catalunya - Escola Industrial és Roure i els alumnes de l'escola Liceu Egara el varen plantar a la Plaça Catalunya.I finalment, l'arbre del Barri Universitari - Cementiri Vell és un Lledoner i els alumnes de l'escola Ramón i Cajal el varen plantar a la cantonada del carrer Wagner amb carrer Igualtat.


En els barris de Vallparadis i Plaça Catalunya - Escola Industrial la festa va acabar amb una xocolatada per tots els nens i nenes de les dues escoles.

XERRADA SOBRE SEGURETAT I PREVENCIÓ DE RISCOS EN EL BARRI DE VALLPARADIS:


El passat dilluns dia 26 de juny a les sis de la tarda el Cos de Mossos d'Esquadra va realitzar una xerrada sobre seguretat i que fer en cas de robatori o estafa.


Els consells que varen donar són els següents:


CONVENI AMB L'ASSOCIACIÓ AMUNT DONA:


Donat que l’associació Amunt Dona no disposava d’un local social on poder realitzar les entrevistes amb les dones mal tractades i amb risc d’exclusió social, el dia 22 de maig del 2017, la nostra entitat ha signat un conveni amb aquesta entitat a fi que puguin realitzar els seus objectius.
COSES QUE S'HAN DEMANAT A NIVELL D'URBANISME:

COSES QUE S'HAN CONSEGUIT A NIVELL D'URBANISME:INICI